Σελίδες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μετά τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε τάφους πολιτικών, την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι δολοφόνησαν τον νεαρό εκδότη και καναλάρχη Αντη Χατζηκωστή πυροδοτώντας φήμες και σενάρια

Εγκλημα στη Λευκωσία

ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ συμβαίνει στην Κύπρο. Στην αρχή ήταν η κλοπή της σορού του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου από τον τάφο του, στο νεκροταφείο της Δευτεράς. Ακολούθησε η αφαίρεση της ελληνικής σημαίαςαπό τον τάφο του πρώην προέδρου και εν συνεχεία ένα μπαράζ κλοπών καντιλιών,λουλουδιών, κυπριακών και ελληνικών σημαιών από δεκάδες τάφους σε διάφορα νεκροταφεία. Ακόμη και η σημαία από τον τάφο τού επίσης πρώην προέδρουΣπύρου Κυπριανού δεν γλίτωσε. Και το αποκορύφωμα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ένας από τους πιο σημαντικούς εκδότες και καναλάρχες της Μεγαλονήσου, ο Αντης (Αντρέας) Χατζηκωστής, έπεφτε νεκρός έξω από το σπίτι του από τα σκάγια μιας κοντόκαννης καραμπίνας.
Συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματακαι η κυπριακή Αστυνομία το δικό της, λέγοντας ανεπισήμως ότι όλα αυτά δεν συνδέονται. Μια τέτοια όμως δολοφονία, ενός σημαντικού εκδότη, σχετικά νέου στην ηλικία
και παράγοντα της κυπριακής κοινωνίας, την ημέρα που άρχιζαν οι εντατικέςσυνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια και στον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, νωρίς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε περιοχή που γειτνιάζει στις καλά φρουρούμενες πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ήταν φυσικό να θυμίζει στους Κυπρίους και στην πολιτική ηγεσία τους ημέρες αποσταθεροποίησης.
Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφεύγουν, παρά το γεγονός ότι καταδίκασαν ομόφωνα τηνάνανδρη δολοφονία, να πουν ξεκάθαρα τι ακριβώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Μεγαλόνησο. Ωστόσο ο πρόεδρος του (κεντροδεξιού) Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Ν. Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Βουλής, ηγέτης του κεντρώου κόμματος ΔΗΚΟ κ. Μάριος Καρογιάν ήταν σαφείς όταν έλεγαν ότι«ζούμε σε ζούγκλα» και ότι
«κάποιοι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τον τόπο, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» . Ποιοι όμως είναι αυτοί που επιχειρούν την αποσταθεροποίηση, αυτοί δεν κατονομάζονταν από κανέναν.

Ηταν μόλις 41 ετών, άνθρωπος χαμηλών τόνων. Πρόσχαρος, χαμογελαστός, στο μέσον της καριέρας του, φυσικός διάδοχος στο ισχυρότατο εκδοτικό συγκρότημα Δίας της Κύπρου, που εκδίδει την ημερήσια εφημερίδα «Σημερινή», που ελέγχει το κανάλι Σίγμα, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πρώτο» και πλειάδα περιοδικών κοινωνικού, κυρίως, περιεχομένου. Ο Αντης Χατζηκωστής ήταν η ψυχή αυτού του συγκροτήματος. Είχε μεγαλόπνοα σχέδια για την ανάπτυξη της εκδοτικής επιχείρησής του. Η τελευταία του σύσκεψη, μισή ώρα προτού πέσει νεκρός από τα σκάγια μιας κοντόκαννης καραμπίνας, στην οδό Αγίας Ελένης, στην Εγκωμη Λευκωσίας, ήταν για το «πέρασμα» της εφημερίδας του στην ηλεκτρονική έκδοση. Ελάχιστες ήταν οι φιλίες του με τους πολιτικούς. Περισσότερες φιλίες είχε με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και κυρίως με ηθοποιούς και με τραγουδιστές, που πάντα τους έδινε ένα βήμα προβολής στο τηλεοπτικό κανάλι του. Αλλωστε στην κηδεία του, στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών, στη Λευκωσία, οι κκ.
Αντώνης Ρέμος, Λευτέρης Πανταζής, Γιάννης Βόγλης,Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και οι κυρίες Αννα Βίσση, Ζέτα Μακρυπούλια καιΕλευθερία Αρβανιτάκη βρέθηκαν κοντά του στο ύστατο «χαίρε». Οι περισσότεροι είχαν περάσει από τα τηλεοπτικά σίριαλ του Σίγμα. Στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης τον συνόδευσαν επίσης καναλάρχες (κυρίως μουσικών καναλιών), εκδότες και δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Αθήνα.

Η ξανθιά παρουσιάστρια
Στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης στράφηκαν από την πρώτη στιγμή οι ανακρίσεις της Αστυνομίας και συγκεκριμένα σε μια ξανθιά πρώην παρουσιάστρια του καναλιού. Παρουσίαζε το πρόγραμμα του Σίγμα, κάποια στιγμή απολύθηκε, η απόλυσή της ήταν επεισοδιακή και σε λίγους μήνες ξαναγύρισε στο κανάλι ως... μέτοχος, με σημαντικό μάλιστα ποσοστό μετοχών.

Πού βρήκε τα χρήματα; Είχε πουλήσει, όπως είπε, κάποια χωράφια στο χωριό της και αγόρασε τις μετοχές. Πολλοί τότε δεν έδωσαν βάση στις δικαιολογίες της και πάντοτε αναζητούσαν ποιοι ήταν πίσω από την ξανθιά παρουσιάστρια. Υπήρξαν πολλά σενάρια, ένα από αυτά ήταν ότι πίσω από την παρουσιάστρια βρισκόταν ένας άλλος μέτοχος που λέγεται ότι έκανε και κάποιες μπίζνες με τα Κατεχόμενα. Η Αστυνομία πάντως ζήτησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της παρουσιάστριας. Κάποιος έδωσε στοιχεία ότι μία ώρα πριν από τη δολοφονία ο Αντης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.
Λ. Λουκά πάντως ανέφερε την Παρασκευή ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν ως τώρα δεν προκύπτει εμπλοκή στη δολοφονία προσώπου από τον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο πρόσφατος γάμος
Ηταν νεόνυμφος, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο νυμφεύθηκε (δεύτερος γάμος) τη σχεδιάστρια μόδας κυρία
Εφη Παπαϊωάννου, η οποία είχε δύο κόρες δίδυμες από προηγούμενο γάμο. Το διαζύγιό της με έναν ελληνοαμερικανό επιχειρηματία ήταν, όπως βεβαιώνουν οι γνωρίζοντες στην Κύπρο, επεισοδιακό. Ο Αντης Χατζηκωστής υιοθέτησε, αναφέρουν, τα δύο κοριτσάκια της πρώην συζύγου του και τους έδωσε και το επώνυμό του, κάτι που σφόδρα ενόχλησε τον πρώην σύζυγο. Τα δύο αυτά δίδυμα κοριτσάκια τα υπεραγαπούσε και πάντοτε φρόντιζε γύρω στις 8.30 κάθε βράδυ να βρίσκεται στο σπίτι του, προτού αυτές πάνε για ύπνο, για να τις καληνυχτίσει.

Το δρομολόγιό του, από το συγκρότημα Δίας ως την οικία του στην Εγκωμη, ήταν γνωστό σε όλους. Ποτέ δεν άλλαζε συνήθειες, ακόμη και όταν πριν από λίγες ημέρες ένας πράκτορας της ΚΥΠ, φίλος του, τον είχε προειδοποιήσει να πάρει
«κάποια μέτρα φύλαξης». Δεν έδωσε σημασία στον πράκτορα, δεν άλλαξε ούτε δρομολόγιο ούτε αυτοκίνητο, ούτε καν πήρε στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Καρτέρι θανάτου
Οι δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, του είχαν στήσει καρτέρι και μόλις πάρκαρε το μικρό κόκκινο Smart του (με το διαφημιστικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του από κάποιο από τα περιοδικά που ήλεγχε) του φύτεψαν δύο σφαίρες στο στήθος με κοντόκαννη καραμπίνα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν σκάγια για αγριογούρουνα και ο Αντης βρήκε ακαριαίο θάνατο, μπροστά από το σπίτι του, σε μια από τις καλύτερα φρουρούμενες περιοχές της Λευκωσίας.

Στην Εγκωμη κατοικούν πολλοί που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά στην περιοχή δίπλα στο σπίτι του Αντη βρίσκονται και οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Οι δράστες αψήφησαν και τις κάμερες των πρεσβειών αυτών, αλλά και τους περιοίκους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονταν τυχαίως την ώρα της δολο φονίας στις βεράντες των σπιτιών τους.

Πολιτική δολοφονία με τη χρήση κοντόκαννης καραμπίνας είναι δυνατόν να υπάρξει;
«Οχι» λένε οι αστυνομικές πηγές στην Κύπρο, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έστρεψαν την προσοχή τους σε άλλα κίνητρα, όπως το οικονομικό ή οι προσωπικοί λόγοι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κλιμάκιο αστυνομικών ανακριτών επισκέφθηκε αμέσως τις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας και ανέκρινε καταδίκους, ισοβίτες. Αυτός, τέλος, ήταν ο λόγος για τον οποίο κάποιες εφημερίδες δημοσίευσαν ότι ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε μια πλειάδα καταδίκων.

Επιχειρηματικά σχέδια
Για τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα πατέρα και υιού πολλά είχαν ακουστεί στην Αθήνα. Πολλές φορές είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι το συγκρότημα Χατζηκωστή συζητεί να αγοράσει είτε εφημερίδα είτε ραδιόφωνο ή ακόμη τηλεοπτικό κανάλι. Ή ακόμη είχε γραφεί ότι το συγκρότημα Χατζηκωστή βρισκόταν πίσω από την αγορά συγκεκριμένης καθημερινής και κυριακάτικης εφημερίδας του κεντροδεξιού χώρου. Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν είχε επιβεβαιωθεί. Παρ΄ όλες τις συχνές επισκέψεις του στην Αθήνα και τις συναντήσεις που είχε με πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και καναλάρχες, ακόμη και με εκδότες, ο κ. Χατζηκωστής δεν φάνηκε να κάνει το μεγάλο βήμα στα ελληνικά ΜΜΕ.

Τα τελευταία χρόνια τα ηνία του συγκροτήματος Δίας είχε αναλάβει ο
Αντης Χατζηκωστής διευρύνοντας τον κύκλο των εργασιών των ΜΜΕ που ήλεγχε. Είχε αποδειχθεί ταλαντούχος επιχειρηματίας- επιτυγχάνοντας να εδραιώσει τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρο - στο τηλεοπτικό πεδίο. Αυτή ακριβώς τη δραστηριότητά του εξετάζουν τώρα, ανάμεσα στα άλλα, οι αστυνομικές αρχές για να διαλευκάνουν την υπόθεση, να μάθουν δηλαδή ποιος σκότωσε τον Αντη.

Ελεγχος στις δοσοληψίες
Στα ανακριτικά σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο οι δράστες να σχετίζονται με διάφορες «εκκρεμότητες» που ίσως δημιουργήθηκαν από επιχειρηματικές συμφωνίες στον τομέα της τηλεόρασης. Για τον λόγο αυτόν μπήκαν αμέσως στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών οι διάφορες οικονομικές δοσοληψίες του εκδοτικού συγκροτήματος, ώστε, όπως σημειώνουν σχεδόν όλα τα κυπριακά ΜΜΕ, να διαφανεί αν μέσα από αυτές θα μπορούσαν να δημιουργηθούν διαφορές και συμφέροντα που όπλισαν το χέρι των πληρωμένων δολοφόνων. Το βέβαιον είναι ότι οι άνθρωποι που είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στην οικία
Αντη (η οποία να σημειωθεί ότι βρισκόταν πολύ κοντά και στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) ενεργούσαν κατ΄ εντολήν τρίτων εκτελώντας πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Στο πλαίσιο της εξέτασης των οικονομικών θεμάτων που χειριζόταν ως μάνατζερ του συγκροτήματος ο Αντης διερευνάται τώρα και η μετοχική δομή τού Δίας. Ηδη η Αστυνομία κάλεσε για εξέταση τουλάχιστον δύο πρόσωπα τα οποία ελέγχουν μετοχές του Δία, πλην όμως δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος τους. Αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όμως η κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε τρία πρόσωπα (και οι τρεις είναι άνδρες) ως ύποπτα, φυσικοί αυτουργοί, όπως τους χαρακτήρισαν, για τη δολοφονία του Χατζηκωστή, και τους ανακρίνει...Στο πολιτικό προσκήνιο

Σταντ με εφημερίδες στη Λευκωσία μετά την υπερψήφιση του «Οχι» στο Σχέδιο Αναν τον Απρίλιο του 2004
Ο ΑΝΤΗΣ (Αντρέας) Χατζηκωστής διατηρούσε άριστες σχέσεις με όλους τους πολιτικούς χώρους, παρά τις όποιες προσωπικές του απόψεις. Ηταν ένας άνθρωπος της δουλειάς. Στόχος του ήταν να επεκτείνει το εκδοτικό συγκρότημα με νέες τεχνολογίες και με νέες επενδύσεις και, αν μπορούσε, να επεκταθεί εκδοτικά και στην Ελλάδα. Ηθελε με έναν τρόπο να δικαιώσει τον πατέρα του κ.Κωστή Χατζηκωστή για την επιλογή που έκανε να τον χρήσει διάδοχό του, αφού ο άλλος του αδελφός Νίκος δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για τα εκδοτικά.

Παρά ταύτα, χωρίς πολλά πάρεδώσε με τους πολιτικούς, ο
Αντηςφάνηκε από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές της απόρριψης του Σχεδίου Αναν. Η εφημερίδα την οποία διηύθυνε, η «Σημερινή», είχε αντιταχθεί με πάθος στο Σχέδιο Αναν, περισσότερο ακόμη και από την κομματική εφημερίδα του ΑΚΕΛ, τη «Χαραυγή». Τέτοια ήταν η λυσσαλέα αντίδρασή του για το Σχέδιο Αναν που είχε εξοργίσει τότε κομματικά στελέχη του ΔΗΣΥ, του κόμματος που είχε ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου κ. Γλ. Κληρίδης. Οχι όμως και την πλειοψηφία των Κυπρίων, που επιδοκίμασαν τη στάση του καταψηφίζοντας το Σχέδιο. Σε αντίθεση με τον πατέρα του, οι παρεμβάσεις του στο Κυπριακό ήταν περιορισμένες. Ο πατέρας του κ. Κωστής Χατζηκωστής ήταν διαφορετικός. Η αδυναμία που έδειχνε στον «μικρό», όπως χαρακτήριζε, Αντη ήταν εμφανής στους πάντες. Ακόμη και τις πολλές φορές που βρισκόταν στο «Da Capo» στο Κολωνάκι πίνοντας καφέ με πολιτικούς φίλους του από την Ελλάδα μιλούσε για τον Αντηκαι τα σχέδιά του.

Ο δικηγόρος από την Πάφο
Ο κύπριος πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας (αριστερά) συλλυπείται τον κ. Κωστή Χατζηκωστή, πατέρα του Αντη
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Χατζηκωστής ξεκίνησε από δικηγόρος στην Πάφο, ήταν αυτοδημιούργητος και κατάφερε με σκληρή εργασία να εξελιχθεί σε ισχυρό εκδοτικό και οικονομικό παράγοντα, ο οποίος μπορούσε να επηρεάσει καταστάσεις στη Μεγαλόνησο. Δεν είναι λίγοι άλλωστε στην Κύπρο που λένε χαριτολογώντας ότι ο πατέρας Χατζηκωστής επηρέαζε τις εξελίξεις στο κεντροδεξιό ΔΗΣΥ και όχι μόνον. Ολοι ανεξαιρέτως οι πρόεδροι της Κύπρου τον συναντούσαν και συνομιλούσαν μαζί του. Η γνώμη του είναι πάντα σεβαστή σε όλους.

Από την Πάφο, όπου ξεκίνησε, βρέθηκε στη Μόρφου και από εκεί, προτού μετακομίσει για τα καλά στη Λευκωσία, έγινε εκδότης μιας μικρής εβδομαδιαίας εφημερίδας την οποία ονόμασε «Ελεύθερο Βήμα». Αναμείχθηκε πολύ γρήγορα στην πολιτική. Το 1970 οι φήμες τον ήθελαν να καταλαμβάνει τη θέση του δολοφονηθέντος
Γεωρκάτζη στο πανίσχυρο πόστο του υπουργού Εσωτερικών και Αμυνας. Τότε το υπουργείο αυτό, με πρόεδρο της Κύπρου τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο,ήλεγχε όλη την Αστυνομία και την Εθνοφρουρά. Αμέσως μετά την εισβολή κατάφερε να γίνει ένας ισχυρότατος εκδότης, με την έκδοση της «Σημερινής».

Οι σχέσεις του με τα ελλαδικά πολιτικά κόμματα δεν άργησαν να έρθουν. Ολοι θυμούνται πόσο στήριξε την προσπάθεια του κ.
Αντώνη Σαμαρά να ιδρύσει την Πολιτική Ανοιξη. Στην ιδρυτική ομιλία της Πολιτικής Ανοιξης του σημερινού προέδρου της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο κ. Χατζηκωστής λέγεται ότι βρισκόταν εκεί, στις πρώτες σειρές. Ο κ. Σαμαράς είχε συγκλονισθεί από τη δολοφονία του γιου τουΑντη. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία, έστειλε όμως τη σύζυγό τουΓεωργία και τον υπεύθυνο για την Εξωτερική Πολιτική κ. Δ. Αβραμόπουλο. Γνωστές ήταν επίσης οι στενές σχέσεις πατέρα και δολοφονηθέντος γιου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρη, από τότε που ο τελευταίος ήταν βουλευτής της ΝΔ. Και ο κ. Καρατζαφέρης παρέστη στην κηδεία.

Συμβόλαια θανάτου και τρομοκράτες
Από το 1974, βεβαιώνουν στην Κύπρο, είχε να διαπραχθεί πολιτική δολοφονία στο νησί. Πριν από την τουρκική εισβολή είχε προηγηθεί ένα μπαράζ πολιτικών δολοφονιών, από τη δολοφονία, το 1970, του
Πολύκαρπου Γιωρκάτζη (πρώτου συζύγου της κυρίαςΦωτεινής ΛεβέντηΠαπαδοπούλου ) και την απόπειρα εναντίον του ΑρχιεπισκόπουΜακαρίου ως και τις δολοφονίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από την ΕΟΚΑ Β΄ και την τουρκοκυπριακή εξτρεμιστική οργάνωση ΤΝΤ αντίστοιχα.

Πολιτικές δολοφονίες μπορεί να μην υπήρξαν, υπήρξαν όμως δολοφονίες και δολοφονικές απόπειρες για οικονομικούς λόγους. Είναι γνωστό τοις πάσι στην Κύπρο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι οικονομικές διαφορές λύνονταν με... βόμβες. Η τοποθέτηση βομβών στα αυτοκίνητα των ανθρώπων που ήθελαν να δολοφονήσουν ήταν για ένα διάστημα συχνό φαινόμενο. Και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν φάνταζαν εξελιγμένες, με τηλεχειριστήρια κτλ.

Οπως επίσης είναι γνωστό στην Κύπρο ότι συμβόλαια θανάτου συνομολογούνται συχνά. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι βρίσκονται από τους ενδιαφερομένους είτε από τις φυλακές είτε ακόμη από το εξωτερικό, κυρίως από ορισμένες χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού. Η Αστυνομία μπορεί να λέει ότι αναζητεί τα ίχνη των δολοφόνων και να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά ταυτοχρόνως εμφανίζεται να έχει μια βεβαιότητα ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου. Επισήμως οι ανακρίσεις πάντως στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν στην Κύπρο, τουλάχιστον οργανωμένες κατά τα ελλαδικά πρότυπα. Υπάρχουν ορισμένοι «πυρήνες», όπως τους ονομάζουν οι αρχές, με περιορισμένη όμως τρομοκρατική δράση. Αντιθέτως, έκαναν τελευταίως την εμφάνισή τους νεοφασιστικές οργανώσεις, οι οποίες όμως κυρίως «κυνηγούν» οικονομικούς πρόσφυγες και κάποιους που νομίζουν ότι συνεργάζονται οικονομικά με Τουρκοκυπρίους. Οχι όμως όλους. Σχεδόν όλες αυτές οι κάθε λογής ομάδες παραμένουν παγερά αδιάφορες έναντι όλων αυτών που περνούν νύχτα τα οδοφράγματα της πράσινης γραμμής για να πάνε να παίξουν μπλακ τζακ και ρουλέτα στα καζίνα στα Κατεχόμενα. Και όταν ορισμένοι πελάτες των καζίνων αφήνουν χρέη, αναλαμβάνουν, λένε στην Κύπρο, πια τουρκοκύπριοι «μπράβοι» να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Κάποτε με τοποθέτηση βομβών, κάποτε με κοντόκαννες καραμπίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου